recente blogs

10 tips voor gratis promotie van je Facebook pagina

10 tips voor gratis promotie van je Facebook pagina

Meer bekendheid en promotie van de Facebook pagina en meer volgers. Ik hoor heel vaak deze doelstelling als ondernemers hulp willen bij de zakelijke social media. Op zich ook wel logisch. Het algoritme van Facebook maakt het je niet makkelijk. Met een beetje pech ziet maar 5% van je fans jouw berichten, als je niet echt heel actief bent. Heb je 200 fans, dan zien dus slechts 10 fans jouw berichten.. Als deze 10 allemaal bij je gaan kopen hoeft dat niet zo’n probleem te zijn, maar vaak zijn het ook nog familie en vrienden die de berichten liken en hierdoor in jouw bubble zitten..

Nu kan je natuurlijk betaald gaan adverteren op Facebook

Dat is echt de snelste manier om meer bekendheid te krijgen. Met een Facebook advertentie kan je bovendien heel gericht je doelgroep bepalen. Schrijf jij je berichten voor vrouwen die tussen 35-45 zijn, met kinderen, een eigen onderneming, interesse in Pilates, die van Snickers houden en op vakantie willen gaan? Het kan.
Je kunt een nieuw bericht maken of een bestaand bericht gebruiken. Je kiest voor een bedrag per dag (hoeft echt niet zo hoog te zijn) en je kunt al resultaten hebben.

10 tips voor gratis promotie van je Facebook pagina

Dan zijn er ook nog de langzamere, maar wel gratis manieren om meer bekendheid te krijgen. Hieronder 10 tips voor gratis promotie van de Facebook site.

1 Vermeld je Facebooksite in je privé profiel
“Ja maar, ik houd privé en zakelijk graag gescheiden”.. Jij hoort bij je bedrijf. Als mensen niet weten dat je een bedrijf hebt, kunnen ze je ook niet helpen met de promotie. Jouw eigen Facebookvrienden zijn je beste klanten of ambassadeurs. Zij kennen je al, warmer kan het niet worden. Zij zullen zelf misschien niet je klant worden, maar kunnen jouw bedrijf zeker wel aanbevelen aan anderen.

Je kunt je zakelijke Facebookpagina vermelden bij je profiel. Profiel bewerken – Pas je intro aan – Bewerken – Je gegevens bewerken – Werk – Voeg een werkgever toe. Bij Bedrijf kan je gelijk een pagina kiezen. Nog even de functie, plaats en omschrijving invullen. Voila.

2. Deel de berichten regelmatig op je privé account
Natuurlijk ben je trots op je social media berichten en wil je die aan iedereen laten zien. Deel ze daarom ook op je privé account. Je Facebook vrienden weten nu dat je ook een Facebook pagina hebt, dus mogen ze ook weten wat je doet. Natuurlijk hoeft dat niet elke dag, maar af en toe je berichten delen, helpt. Als jouw vrienden reageren op jouw bericht, zien de vrienden van de vrienden ook jouw bericht. En wie weet is dat wel een potentiële klant.

3. Nodig je vrienden uit om je Facebook site te liken, vraag hen af en toe de berichten te delen en evt een review te schrijven als ze ook bij je gekocht hebben.
Je vrienden zijn je beste fans. Ze zullen misschien niet bij je kopen, maar kunnen zeker helpen met de promotie van je pagina. Nodig je vrienden eerst uit om jouw Facebook pagina te liken. Vraag of zij de pagina willen delen. Vraag of ze hun vrienden willen uitnodigen voor jouw Facebooksite. Je kunt hen ook vragen of zij af en toe een bericht willen delen, of zelfs een aanbeveling op Facebook te schrijven als ze toch iets bij je hebben gekocht. Wel een gemeende review natuurlijk. Nep reviews komen vaak uit.. echt.

4. Heb je een bedrijf met medewerkers? Maak je medewerkers enthousiast voor de FB site! Vraag ook aan je medewerkers of zij de FB site willen delen, hun vrienden uitnodigen etc.
Maak ambassadeurs van je medewerkers. Het is ook in hun belang dat het bedrijf bekender wordt.

5. Deel de berichten in relevante Facebook verkoopgroepen om deze te promoten
In bijna elke regio zijn er verkoopgroepen op Facebook. Vaak hebben ze de naam “Vraag en aanbod..” of “Marktplaats..”. Soms zijn er ook specifieke verkoopgroepen voor horeca, auto’s of woningen. Kijk altijd in de groepsregels of promotie van sites is toegestaan, anders wordt je bericht vaak weer verwijderd. Je kunt lid worden met je privé profiel of (als dit is toegestaan) met je pagina. Je kunt een bestaand bericht delen in een relevante groep, door onderaan je bericht op Delen te klikken, vervolgens Delen in een groep. Wij gebruiken deze methode heel vaak en met goede resultaten.

6. Reageer op relevante vragen in Facebook groepen met je link naar je Facebook site bv op vragen naar een vakantieverblijf, lekker restaurant etc
Er zijn veel Facebook groepen waar je vragen kan stellen, bv een Durf te vragen groep. In deze groepen worden veel tips gevraagd. Bijvoorbeeld voor accommodaties, huurauto’s, restaurants en artikelen. Nu zie je bijvoorbeeld veel de vraag voor mondkapjes voor bij komen. Reageer met je aanbod. Dit kan in de reacties, zo kunnen anderen ook jouw reactie zien. Heb je een specifiek aanbod, kan je de vragensteller een aanvullend PM sturen.

7. Gebruik Facebook stories en tag je site
Facebook stories zijn hot. Als je eenmaal gaat kijken, blijf je kijken. Precies wat Facebook wil: je blijft langer op Facebook. Ideaal om je Facebook site te vermelden. Geef bijvoorbeeld eens een kijkje achter de schermen, maak een video met een klant, of vertel wat je gaat doen die dag.

8. Plaats foto’s van je klanten en je medewerkers
“Ja, maar dat willen mijn klanten niet..”. Sommige klanten willen liever niet op Facebook, maar er zijn er zeker die dat geen enkel probleem vinden. Van wie je zelfs hun naam mag vermelden en taggen. Zo komt het bericht ook op hun profiel terecht en zien hun vrienden ook jouw bericht. Wat voor klanten geldt, geldt natuurlijk ook voor medewerkers.

9. Werk samen met andere bedrijven, bv met een leuk cadeau voor je klanten of een speciale actie.
Zo kunnen de berichten op beide FB sites geplaatst worden en heb je beide gratis promotie. Het is mooi als dat andere bedrijf echt bij je past (bv een kledingwinkel en een tassenwinkel), maar ook als je echt geen link hebt, kan je toch prima een actie hebben. Bij ons makelaarskantoor hebben we regelmatig een leuke actie en zetten we een ander lokaal in het zonnetje. We hebben zelfs een actie gehad met een patatkraam, voor een gratis Curahousecare kroket. Een groot succes overigens.

10. Vermeld je Facebooksite op je website, als adressering onder je mail, op je visitekaartjes, flyers, in je nieuwsbrieven etc.
De link naar je socials vermelden op je website is heel logisch. Doe het echter subtiel. Als je bezoekers op je website hebt, wil je ze daar houden en niet wegsturen naar je Facebook of Instagram account. Maar klanten willen het wel graag weten, zodat ze je kunnen gaan volgen.


Wil je je social media uitbesteden?
Neem contact op, dan plannen we een gratis (online) kennismakingsgesprek in!

Bewaar deze blog op Pinterest:

admin

Recent Posts

Waarom Digital Dushi?

Maar waarom Digital Dushi? Ja, waarom eigenlijk? Had je aan een bedrijf niet genoeg of…

1 jaar ago

De resultaten van social media: wat kan je verwachten?

De resultaten van social media: wat kan je verwachten? Huup Huup Barbatruuk Yep, ik kom…

3 jaar ago

Herhalen op social media – hoe doe je dat?

Herhalen op social media - hoe doe je dat? Ken jij de reken tafels nog…

3 jaar ago

Alles wat je altijd wilde weten over het Facebook algoritme

Alles wat je altijd wilde weten over het Facebook algoritme Het Facebook algoritme. Je hebt…

3 jaar ago

Geblokkeerd op Facebook, stopt jouw business dan direct?

Geblokkeerd op Facebook, stopt jouw business dan direct? Het gebeurt nog al eens: geblokkeerd worden…

3 jaar ago