Hoe we 10 jaar geleden een bedrijf zonder social media zijn gestart op Curacao

Nu we een nieuw bedrijf in Nederland gestart zijn, denk ik even terug aan hoe we 10 jaar geleden een bedrijf zonder social media zijn gestart, ons makelaarskantoor op Curacao.

We hadden geen Facebook of Instagram account, wel Hyves voor prive. We hadden een zelfgemaakte website, die toevallig wel heel goed gevonden werd, door linkjes ruilen, startpagina en Google Ads. De website was niet heel mooi, maar hij werkte. Klanten zeiden dat ze onze website zo lekker makkelijk vonden, een verademing tussen de andere websites. En heel belangrijk: de site was actueel. Het was uniek op Curacao.

Onze klanten, de huurders, kwamen voornamelijk uit Nederland, dus via via ging bijna niet. Maar ze vonden wel onze website via Google. Voor nieuw aanbod huurhuizen gaven we onze visitekaartjes weg en namen we kaarten met advertenties van huizen mee bij Albert Heijn. We reageerden op advertenties van huizen in de krant. We belden de verhuurders of wij ons best mochten doen. Zij vonden dat wel verrassend, en we mochten langskomen om kennis te maken. Zo ontdekten we al snel het eiland, met de kaart op schoot.

We praatten veel met ondernemers op het eiland. Gewoon bij de bakker, of in een winkel. Netwerkborrels? Nou nee. Niet ons ding. Hadden we business? Ja, vanaf dag 1. Omdat we wij waren, we kwamen super enthousiast bij een huis aan. Net kleine kinderen in een speelgoedwinkel. We vonden alles leuk, en vonden alle verhalen heerlijk. Dan hadden we een afspraak met een dolfijnentrainster, dan met een directeur van een helicopterbedrijf. Geweldig!

Een jaar daarna ontdekten we Facebook

Hoe we 10 jaar geleden een bedrijf zijn gestart zonder social media

Een vriend uit Nederland zei dat Facebook moesten gaan gebruiken. Facebook? Dat is toch zo Amerikaans? Heel voorzichtig gingen we Facebook op. Eerst privé, toen ook zakelijk. We zagen de voordelen. We konden onze huizen in berichten laten zien. We bereikten mensen in Nederland, België, Amerika en op Curacao zelf. Zeker op Curacao werd Facebook hot. Het was de informatiebron. Sneller dan de krant en de radio.  Al het nieuws kwam van Facebook. Sommige bedrijven op het eiland hebben nog steeds alleen nog maar een Facebooksite, en geen eigen website.

We gingen er steeds meer over leren, ook over Instagram en Facebook advertenties. Een gepromoot huis werd meestal dezelfde week verhuurd. Onze website werd aangepast naar een mooiere versie die zeker ook makkelijker bij te houden was. Google Ads liep nog steeds door.

Pas jaren later lieten we ook onszelf zien op Facebook.  Iedere week gingen we, naast berichten over de huizen, op vrijdag een bericht schrijven wat we die week beleefd hadden, met een foto van onszelf erbij. Veel mensen leerden ons hierdoor kennen, en kenden ons daardoor bij naam, en niet eens onze bedrijfsnaam.  Ze gunden ons de business, omdat ze ons al een beetje kenden via Facebook via de foto’s. De liefde voor social media is daar ontstaan.

In de loop der jaren werden we steeds creatiever en verzonnen we leuke acties met lokale bedrijven. Nog meer bekendheid. Voor huizen moest je bij Nils en Martine zijn. En ze gaven het telefoonnummer door.

De website werd na een paar jaar weer verbeterd naar een versie die ook goed mobiel bekeken kon worden. Dat was een goede investering. Nog steeds blij mee!

We hebben al 10 jaar business, met ups en downs. We hebben altijd doorgezet en nieuwe plannen gemaakt. Ook tijdens de Corona maanden waar mensen niet meer konden of durfden te verhuizen. We verlaagden ons marketing budget iets, maar helemaal stoppen met adverteren en berichten plaatsen was geen optie. We moesten zichtbaar blijven, anders werden we vergeten.

En met resultaat: er worden weer huizen verhuurd, er is weer business. Ook nu we in Nederland wonen, gaan we door, met een goede medewerkster op het eiland.

Zichtbaarheid voor ondernemers

Voor Digital Dushi zijn we druk bezig met die zichtbaarheid, zowel on als offline. Praatjes maken met ondernemers. Heel herkenbaar en vergelijkbaar. En met alle marketingervaring en kennis die we hebben opgedaan en bijgeleerd de afgelopen 10 jaar. Mooi om te zien!

Social media uitbesteden

Social media uitbesteden
Wil je je social media uitbesteden?
Neem contact op, dan plannen we een gratis (online) kennismakingsgesprek in!

Ik wil een gratis kennismakingsgesprek!

Bewaar deze blog op Pinterest:

Digital Dushi 3 1