Uitdaging: Je klant op jouw social media foto. Dat willen ze echt noooooooit…

Je klant op de foto voor jouw social media.

Voor ons makelaarskantoor en voor Digital Dushi gaan we graag met onze klanten op de foto, en we plaatsen die foto’s op social media. Houden wij van, met mensen op de foto. Liefst met een duim omhoog, tot vervelens toe. Maar dat hoort nu eenmaal bij ons. Denk die duim maar weg, als je dat stom vindt.

Ja, geef maar toe, dat is vaak wel een dingetje. Durf jij het al te vragen?
Ik geef het vaak als advies, en hoor dan ook heel vaak “dat willen onze klanten echt niet hoor…”

Een tijd geleden hoorde ik dit ook vaak van mijn klant, waar ik social media beheer voor deed. “Nee hoor, onze klanten willen dat niet”. Bijzonder, want de klanten van hun concurrenten stonden wel wekelijks op de social media van die concurrenten. Hadden zij dan hele speciale klanten?

Je klant op de foto voor jouw social media.

Dat kan natuurlijk echt zo zijn. Toen kwam er een open dag van die klant. Ik kon er zelf niet bij zijn, maar ik vroeg Nils of hij even foto’s wilden gaan maken. Liefst ook met hun klanten, als zij dat wilden tenminste. Je raadt het al: hij kwam thuis met zeker 30 foto’s met klanten. Ze wilden dat best hoor! Leuk! Ik was blij: het bericht met de foto’s werd goed gewaardeerd, volop reacties en likes. Top!

Gewoon even vragen dus

Uitleggen dat dat goed is voor jouw social media. Dat je graag wil laten zien wie er bij jou koopt, eet of logeert. Dat je trots bent op jouw klanten.
Het blijft een dingetje. Ik weet het. 2 klanten zeggen misschien toch nee. En dan volhouden! Want misschien zeggen 3, 4, en 5 “Ja!”. Of vraag die aardige vriendin die ook jouw klant is, of zij op de foto wil. Als start. Stappie voor stappie.

Je kent dat spreekwoord van dat schaap.
Als die ene de dam over is…

Maar waarom zou je je klant op jouw social media foto plaatsen?

Wat zijn eigenlijk de voordelen van het plaatsen van foto’s van je klanten op jouw social media en op je website?

  • Het is Social Proof, zoals ze dat noemen, oftewel sociale bewijskracht. Robert Cialdini, de expert op het gebied van beïnvloeding en overtuigen heeft in zijn boeken 7 principes omschreven hoe klanten onbewust beinvloed en overtuigd worden in de marketing. Een hiervan is Social Proof. Het heeft inderdaad met die schapen te maken. Als er een schaap over de dam is… Kuddegedrag. Als anderen het goed vinden en er gekocht hebben, zal het dus wel goed zijn! Vergelijk het met een goede review of de melding als deze “99 mensen gingen je voor”.
  • Als je de foto op je Facebook pagina, en je tagt de klant, komt het bericht ook in de tijdlijn van de klant te staan. Hierdoor zien zijn Facebook vrienden ook dit bericht en krijgt het bericht een groter bereik. Deze Facebook vrienden kunnen het bericht ook weer gaan delen en zo kan het een olievlek worden. De vrienden kunnen zeker ook weer jouw klant gaan worden, omdat jouw klant zo tevreden is!
  • Mensen willen mensen zien op social media. Foto’s met mensen worden meer bekeken dan foto’s zonder mensen erop.

Bekijk hier ook andere manieren van social proof, zoals reviews en experts.

Zeker de moeite waard om het eens aan je klanten te vragen dus!

Kan je wel wat hulp gebruiken bij het maken van social media berichten?

Ik help je graag, eenmalig of voor een langer traject speciaal voor jou.
Neem even contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

Social media uitbesteden

Ik wil kennis maken!

Bewaar deze blog op Pinterest:

Digital Dushi 6 1