Hoe tricky is dat, maar één Facebook pagina beheerder?

Een tijdje geleden hoorde ik het weer…
Een ondernemer die zo bang was dat hij niet meer bij zijn Facebookpagina kon komen.
Hij wist zijn wachtwoord van zijn privé Facebook profiel niet meer.
Drama.
Je ziet het al voor je: daar komen de boekingen van je klanten. Je reserveringen, je verkopen, vragen van klanten.
En je kunt er niet meer bij. Je kunt ook geen berichten meer plaatsen, geen reacties meer geven, en geen antwoord meer geven op PM’s.

Vorig jaar had ik ook problemen met mijn wachtwoord van mijn privé Facebook profiel. Ik wist dat wachtwoord nog wel, maar Facebook dacht dat er iemand anders in mijn account zat. Ik zou gehackt zijn. Heel netjes van Facebook dat ze zo voorzichtig zijn, maar dan wil ik wel na 1 keer mijn password wijzigen gewoon weer in mijn account kunnen. Daar dacht Facebook anders over. Na 100 x lukte het nog niet. Een wereldwijde Facebook error bleek het. Ik zag het meer op internet tijdens mijn zoektocht. Telkens als ik mijn wachtwoord gewijzigd had, kwam ik in een loop, en kon ik weer opnieuw beginnen. Ik kon dus niet bij mijn vele Facebook pagina’s.. Balen!

Ha, dus wel!
Want Nils, mijn man, is ook beheerder van mijn Facebook pagina’s!
Ik had dus een tijdelijk nieuw Facebook account aangemaakt op mijn tweede naam. Hiervoor gebruikte ik een ander mailadres. Nils maakte dat nieuwe account weer beheerder van de pagina’s en ik kon verder. . Na heel veel mailtjes en berichten aan Facebook, en heel veel geduld, kreeg ik na een maand mijn originele Facebook profiel weer en ben ik daar weer mee verder gegaan.

Een tweede Facebook pagina beheerder aanmaken

Please mensen, maak alsjeblieft die tweede Facebook pagina beheerder aan. Er kan altijd iets gebeuren met je privé profiel. Je ziet het best vaak voorbij komen. Een hack, een gekke Facebook fout, een blokkade of iets simpels als een vergeten wachtwoord.

De tweede beheerder kan je man zijn, je dochter, je buurvrouw, je tante of wie jij maar wil.
Het hoeft geen social media bureau te zijn, maar wel iemand die je echt vertrouwt (die er niet vandoor gaat met jouw pagina!).

Hoe maak je een tweede beheerder aan voor je Facebook pagina?

Je kunt een tweede beheerder aanmaken via de Instellingen van je pagina. Ga naar de instellingen en kies dan voor Nieuwe Pagina ervaring – Paginatoegang.

Beheerder Facebook

Voeg een nieuwe gebruiker toe en geef deze volledige toegang. De tweede beheerder krijgt vervolgens een melding in Facebook of in zijn mail. Als het verzoek is goedgekeurd, dan zie je de beheerder erbij staan. Je kunt de beheerder ook toegang geven tot het bedrijfsaccount.

Meldingen uitzetten

Deze tweede beheerder krijgt nu ook alle meldingen over de Facebook pagina: bv van nieuwe reacties, likes en volgers. Als dit niet zijn dagelijks werk is, maar het beheer puur doet als back up, dan kunnen deze meldingen best hinderlijk zijn. Maar ook hier is een oplossing voor. De tweede beheerder kan de meldingen voor de pagina uitzetten.

beheerder aanmaken 1 2

Hiervoor kies je het privé profiel, en Instellingen, dan naar meldingen. Vervolgens kies je voor pagina’s die je beheert, dan daar kan je de meldingen per pagina aan of uit zetten, Handig!

 

Een tweede beheerder is echt noodzakelijk en wordt ook door Facebook aangeraden als je bijvoorbeeld Facebook Shopping of een advertentie account gaat instellen. Zorg goed voor je Facebook en Instagram account. Er zit zoveel liefde in.

 

 

Vond je deze blog interessant?
Deel deze op Facebook, Pinterest of Linkedin met de knoppen hieronder.

Social media uitbesteden

 

Social media uitbesteden

Wil je je social media uitbesteden?
Neem contact op, dan plannen we een gratis (online) kennismakingsgesprek in!

 

 

 

Facebook pagina beheerder