Waarom die eerste regel van je social media bericht zo belangrijk is..

Had je dat zelf ook al eens bedacht? Dat die eerste regel van je social media bericht het belangrijkste is? Die kan zorgen voor succes of juist niet…

En toch gaat het wel eens mis. Ook bij mij. Ik weet het nog goed. Oeps… wat deed ik nou weer..

Een tijdje geleden maakte ik een Facebook advertentie aan voor Digital Dushi. Met als doelgroep ondernemers in Gouda en omstreken. Alles prima ingevuld. Top.

Ik koos hiervoor een bericht op Facebook dat ik eerder plaatste met als eerste regel “Wat je altijd al gewild hebt, maar waar je nooit tijd voor had.” En daaronder allerlei dingen die je eindelijk zou kunnen doen als je je social media ging uitbesteden: eindelijk eens naar het strand, naar de schoonheidsspecialiste, lekker winkelen. Eindelijk Me-time dus. Prima bericht op zich.

De advertentie scoorde best. Ik kreeg ook een paar reacties. Maar wel rare reacties. Van die reacties net als die je van de mannen uit Amerika krijgt, die je ineens willen gaan volgen op Instagram. Je kent ze vast wel. Die mannen met een baard, die zelf geen berichten plaatsen, maar wel allerlei dames gaan volgen. Die mannen die je gelijk verwijdert of blokkeert. Nou zulke reacties kreeg ik nu dus van mannen uit Gouda en omstreken. Huh?

Ik keek eens in de statistieken, yep vnl mannen. Ik keek eens naar de weergave…. Oeps, dat had ik eerder moeten doen! Op Instagram wordt alleen de eerste regel van je post getoond, en dan “Meer weergeven”. En wat stond er dus bij eerste regel? “Wat je altijd al gewild hebt, maar waar je nooit tijd voor had.” En dan een gezellige foto van mij erbij. Whaaah… nee toch. Vandaar die rare reacties en de likes van mannen.

Had ik weer. Snel de eerste regel aangepast en in de doelgroep alleen vrouwen geselecteerd.
Het had gelukkig niet veel gekost. Wel een mooi leermomentje.

“Heet je Google? Want jij hebt alles wat ik zoek”

Die eerste regel van je tekst he… Vergelijk het maar eens met de openingszinnen bij een date, zoiets als “Heet je Google? Want jij hebt alles wat ik zoek” O. wat kan daar veel mee fout gaan of … heel veel goed. Het kan het begin zijn van een mooie relatie! Die relatie wil jij op social media opbouwen. Daar gaat het om. Zie die eerste regel ook maar als een krantenkop of een leuke titel van een Linda artikel. Die eerste regel zorgt ervoor dat je lezer doorleest of verder bladert.

Op social media maakt je lezer ook die keuze. Vaak onbewust zelfs. In een paar seconden beslist je lezer of hij het social media bericht gaat lezen of dat hij verder scrollt. Die paar seconden zijn dus essentieel. Op Facebook en Instagram wordt een lange regel halverwege afgebroken. Check dus goed of je hele regel zichtbaar als je het social media bericht geplaatst hebt. Op je laptop en op je mobiel.

Je kunt als eerste regel een pakkende vraag stellen, een stelling, quote, review of een probleem van je klant dat jij kunt oplossen. Maak het herkenbaar “he, dat heb ik ook!”.

Een titel met cijfers werkt ook goed, net als woorden als “de beste tips “of “hoe je …”. Een voorspelling wordt ook aantrekkelijk gevonden. Kijk zeker ook naar je doelgroep en de taal van je doelgroep. Daar schrijf je voor!

Die eerste regel dus.  Die eerste regel die bepaalt of je lezer doorscrollt of het bericht gaat lezen. Die kop, die titel. De titel van een artikel is zo bepalend. Het kan je nieuwsgierig maken, je wil meer…

 

Vond je deze blog interessant?
Deel deze op Facebook, Pinterest of Linkedin met de knoppen hieronder.

Social media uitbesteden

 

Social media uitbesteden

Wil je social media advies of je social media uitbesteden?
Neem contact op, dan plannen we een gratis (online) kennismakingsgesprek in!

 

social media bericht