Zelf een website maken: jij kan dat ook, begin meteen!

Jaren heb ik geroepen dat zelf een website maken niet mijn ding was. Ik kon er mee werken, aanpassen, maar dat was het dan. De eerste website van ons makelaarskantoor had ik wel zelf gemaakt. Maar dat kwam eigenlijk, omdat we eerst een bedrijf voor woningbeheer zouden gaan oprichten. Daar kon ik wel een simpele website voor maken. En als ik simpel zeg, dan bedoel ik dat ook… 3 pagina’s en dat was het.

Maar dat woningbeheerbedrijf zijn we nooit gestart, wel een makelaarskantoor. En dat was andere koek. Daar kwam ik niet meer weg met een simpele website. Er stonden al snel honderden huizen op voor de verhuur, en veel foto’s… Gelukkig was er iemand die dat wel kon en konden we de website uitbesteden. Ik ging de website alleen nog onderhouden.

Nu met deze website voor Digital Dushi kreeg ik wel weer de kriebels. Ik zou dat toch ook wel zelf kunnen? Een goede vriendin heeft de basis gelegd, en ik ben het verder gaan aanpassen. Ik begon het steeds leuker te vinden, zelf een website bouwen!

Ik krijg ook wel eens de vraag of ik dan ook website bouw voor anderen. O, nee hoor. Dat kunnen anderen beter. Maar voor mijzelf vind ik het heel leuk om te doen!

Je website of je social media?

Laatst had ik een dilemma geplaatst op Instagram: kies voor je website of voor je social media. De uitslag vond ik best verrassend…  Nu zou je dat van mij misschien niet verwachten, maar toch was ik verbaasd dat zoveel ondernemers kiezen voor social media boven hun website. Wow…

Natuurlijk is social media een belangrijke marketing tool, je kunt je producten laten zien, je doelgroep kiezen, jezelf zichtbaar maken en je kan met de shopping optie ook verkopen, maar toch. Je bent wel heel afhankelijk van een bedrijf, zeker als je je echt alleen op Facebook en Instagram richt. Ik moet dan eigenlijk gelijk aan Trump denken die zo afhankelijk was van Twitter en daar ineens vanaf gegooid werd….Ik heb er eerder een blog over geschreven.

Maar een nieuwe website laten maken, dat kost kapitalen…

Bezoekers op je website krijgen via je social media is natuurlijk wel top. Maar dan moet die website wel werken… Anders stuur je je trouwe fans het bos in en verdwalen ze. Iets kopen bij je wordt dan een lastige uitdaging!

Ik zie nog wel eens websites die het niet zo lekker doen. Ze hebben errors, er staat oude tekst op, en ze zijn niet uitdagend. Vaak is zo’n website een keer gebouwd door een kennis, en niet meer onderhouden. De kennis doet inmiddels heel iets anders en heeft geen tijd meer. En daar zit je dan. Zelf heb je echt geen idee hoe je nu verder moet..

Hoe fijn zou het zijn als er een nieuwe website gemaakt zo worden, maar ja, er is geen budget.

Heb je zelf wel tijd en lijkt het jou leuk om zelf een website te maken?

Dat kan!

Sabine Boogaard heeft een zeer betaalbare cursus in het aanbod om zelf een eigen website te maken. Sabine is creatief, blogger en professioneel webdesigner voor ambitieuze ondernemers, en is voor de liefde in Colombia gaan wonen.

In deze videocursus ga je stap voor stap je website maken met het WordPress thema Astra. En leer je hoe je van je website een klantenmagneet maakt.

Zelf je eigen website maken, is stukken goedkoper dan uitbesteden. En bovendien is het is veel sneller dan zelf aan de slag gaan zonder cursus. Immers: je hoeft niks meer uit te zoeken en alles wordt ook nog eens stap voor stap uitgelegd.

Ik heb al eerder een cursus van Sabine gevolgd, en ik kan haar je zeker aanraden!

Klik hier op de gele knop om vandaag nog met de cursus te beginnen.

Ik wil de online video cursus websites maken!

Vond je deze blog interessant?
Deel deze op Facebook, Pinterest of Linkedin met de knoppen hieronder.

Deze blog is een samenwerking met Sabine Boogaard.

Social media uitbesteden

Social media uitbesteden

Wil je social media advies of je social media uitbesteden?
Neem contact op, dan plannen we een gratis (online) kennismakingsgesprek in!

Zelf je website maken