Hoe kan jij ook je klanten online verleiden met social media 

Zal ik je eens iets heel persoonlijks vertellen?
Ok, vooruit dan maar, omdat jij het bent.
23 jaar geleden hebben Nils en ik elkaar ontmoet via een blind date. Yep, echt waar.

Hij was de broer van mijn buurvrouw. Nou ja, hij is nog steeds haar broer, maar ze is niet meer mijn buurvrouw. Ze had al een paar keer gezegd dat haar broer wel een date met mij wilde. Na 3 keer vragen, gaf ik toe. Ok, wie is je broer, hoe oud etc?
Ik bel hem wel even.
En zo haalde hij mij een paar dagen later op. We gingen eten in een hoge toren in Den Haag, hij stuurde mij de volgende dag een kaartje en ging voor mij koken..
En nu zijn we alweer meer dan 12 jaar getrouwd.Hoe jij ook je klanten online kan verleiden Mooi he? Hoe dat kan lopen.

Online verleiden op social media

Maar wist je dat dat bij je klant eigenlijk ook zo werkt. Een paar keer kijken, een keertje afspreken, nog een keer contact, een kadootje… Je moet je klant online verleiden met social media. Niet om mee te gaan trouwen, maar wel om jouw klant te worden.

Kijk bij een paar sokken is dit anders, maar om je vakantieappartement, een auto, een coachingstraject of een mooie duur product te willen verkopen, willen klanten verleid worden. Nog een keertje langsgaan, nog een keer kijken op foto’s. De meeste klanten gaan niet over een nacht ijs.

Wist je dat de meeste mensen niet op social media gaan zoeken als ze iets willen kopen?

Wat doe je zelf als je bv een nieuwe stofzuiger zoekt? Ikzelf zocht 5 maanden geleden een nieuwe. Die hadden we niet uit Curaçao meegenomen. Sowieso mop je daar wat meer dan je stofzuigt, en ik vond de kwaliteit van de stofzuigers daar niet denderend. Of je moest een vermogen betalen. In de winkels was er vaak keus uit 4. Dat is wel even wat anders dan hier in Nederland. Ik zag zelfs een witte. Mooi!

Maar goed, 5 maanden geleden zocht ik er dus een. Waar ging ik zoeken? In Google. Dan kom je al snel bij Bol of Coolblue. Ik bedacht niet eens om ook op Facebook te gaan kijken of er iemand was die misschien een bericht heeft geplaatst van zijn stofzuigerwebshop (als die er al is 🙂 ).

Social media is nou niet echt een verkoopkanaal

Klinkt gek, want je wil als bedrijf wel berichten plaatsen, of adverteren. Waarom zou je dat dan doen? Voor de online verleiding… Stel dat er een bedrijf is die mooie roze stofzuigers verkoopt (wow), en die een advertentie hiervoor plaatst op fb. Ik scroll over mijn tijdlijn en zie ineens die advertentie voorbij komen. Met een video van leuke jongeman die met die mooie stofzuiger stofzuigt.. Dat wil ik wel eens bekijken dus.

Ik zie de advertentie nog een paar keer en wordt steeds nieuwsgieriger. En zo kan ik dan zomaar kiezen voor die mooie roze in plaats van die praktische rode die ik bij Bol.com heb gevonden. Ik was op dat moment niet op zoek tijdens het scrollen op social media, maar ik werd verleid door die gave advertentie die telkens voorbij kwam. Het zou zomaar kunnen.

7 contactmomenten voordat een fan bij je gaat kopen

Er zijn gemiddeld 7 contactmomenten nodig voordat een fan bij je gaat kopen. Denk eens hoe je dat zelf doet. Bijvoorbeeld als je een auto gaat kopen. Ga jij naar de eerste de beste dealer, kiest een auto uit, betalen en rijden? Nee toch? Maak goede berichten die aanspreken, stuur een aardige mail, geef een kadootje. Je kunt je klanten online verleiden met social media.

Je klant wil je eerst leren kennen. Aan wie gaat hij zijn geld geven dan? Ben jij wel leuk, gunt die klant jou de business? Als de klant je kent en leuk vindt, en je hebt laten zien dat je ook echt iets van je business afweet, dan kan hij je gaan vertrouwen. Na vertrouwen komt kopen.

Spreid je kansen bij verkoop en ga online verleiden

Ga je vol op social media om jouw producten te verkopen? Ik zou het niet doen. Spreid je kansen. Zorg dat je website ook goed gevonden wordt. En zorg op social media voor die online verleiding, de tips, jouw persoonlijke verhaal, de reden waarom ze bij jou moeten kopen. Laat je volgers jou en jouw producten leuk vinden, ook al zijn ze niet direct op zoek.

O ja, de hoge toren op de foto was in New York 2 jaar geleden. Toen waren we 10 jaar getrouwd.

Social media uitbesteden

Social media uitbesteden
Wil je je social media uitbesteden?
Neem contact op, dan plannen we een gratis (online) kennismakingsgesprek in!

Bewaar deze blog op Pinterest:

Digital Dushi 7 1