Zoveel social media bureaus

Ik weet het nog wel toen ik mijn plannen voor Digital Dushi en social media beheer aan iemand op Curacao vertelde. We hadden net onze plannen gemaakt om naar Nederland te verhuizen. Zijn reactie was nou niet echt aanmoedigend. “Er zijn er toch al zoveel social media bureaus in Nederland?”, en dan met zo’n blik alsof mij dat nooit zou lukken. En.. bedankt.

Makelaarskantoor nummer 61 op Curaçao

10 jaar geleden begonnen wij ons makelaarskantoor op Curaçao. Er waren er al zeker 60, misschien wel meer. 60 makelaars op een bevolking van ongeveer 160.000 inwoners toen. En toch gingen wij het doen. Sommigen verklaarden ons misschien voor gek. Hoe dan?

Zoveel social media bureaus

Op Curaçao is er van alles veel. Veel radiostations, veel autoverhuurders, veel appartementen complexen, veel kranten. Als je het goed doet, werkt het. Wij begonnen ons makelaarskantoor, omdat wij zelf geen goede ervaring hadden met een paar makelaarskantoren toen wij een huis zochten. Wij gingen mensen helpen, zoals wij graag geholpen hadden willen worden. Persoonlijk, met aandacht en tijd. Het werkte, zelfs nu nog.

We hebben ons vaak afgevraagd waarom we nu vanaf maand 1 business hadden. Als nieuwkomers op het eiland die het eiland totaal niet kenden. We hadden een Ok website, beantwoordden de mail en namen de telefoon op. Binnen een dag, dat wel. Dat was toen al heel bijzonder (en nu eigenlijk ook nog.. ook in Nederland). We namen de tijd voor onze klanten. We gingen een kop koffie drinken aan zee, met overvliegende pelikanen en springende dolfijnen op de achtergrond. De voeten in het zand. Je zag de klanten relaxen. We luisterden naar hun verhaal, naar hun wensen.  Zo konden we ze het perfecte huis aanbieden. Alleen maar omdat we geluisterd hadden. Ook weer anders dan anderen.

We gingen het gewoon doen, en trokken ons niets van anderen aan. Als je langer op Curacao woont, heb je al veel mensen zien komen en gaan. Wanneer je vertelt dat je pas op het eiland bent en een makelaarskantoor bent gestart, krijg je zo’n blik van “o ja, we kijken wel of je er over een jaar nog bent”. O, wat vonden we dat vervelend. Maar we hebben gewoon doorgezet. En het lukte. Ik weet zeker dat veel mensen dat nooit gedacht hadden. Wij, zonder ondernemerservaring, gewoon een bedrijf starten. Als man en vrouw ook nog. Maar dat vonden wij, als Jut en Jul, juist een pluspunt.

Veel online bedrijven en coaches door Corona

In juni dit jaar gingen we Digital Dushi inschrijven bij de Kamer van Koophandel in Rotterdam, zo’n mooi oud pand. We hadden er zin in, wat bijzonder weer. De aardige meneer bij de Kamer van Koophandel vertelde dat er echt veel online bedrijven waren ingeschreven de laatste tijd, vanwege de Corona tijd. Ik zie het ook om mij heen. Zoveel online bedrijven, webshops en coaches. Ik denk dat ik elke dag wel een nieuwe ontdek. Logisch ook, nu we zoveel thuis moeten werken. Ik had kunnen denken “Zoveel social media bureaus, pff, en dan wil ik nog zo ook nodig..” Maar dat deed ik niet.

Het ontmoedigde mij weer niet. I believed I could so I did. Je doel bereiken met social media, ik ga het doen.  Het gaat mij namelijk gewoon lukken. Iedereen is anders.  Ik ben anders.  Ik doe het anders. Door het werk net even anders te doen. Geen groot kantoor, gewoon thuis. Geen ingewikkelde theorieën, gewoon simpel. Weer persoonlijk, met aandacht en tijd.

Laatst zei potentiële klant dat het wel een heel persoonlijk bedrijf moest zijn, omdat mijn 06 nummer gewoon op de website stond. Uuuh Ja.
Natuurlijk. We zijn niet anders gewend.

Ook op de website van ons makelaarskantoor op Curacao stonden (en staan) gewoon onze eigen telefoonnummers, 10 jaar lang. (Potentiële) klanten konden ons altijd bellen, en dat deden ze dus ook. Ook op zondagochtend heel vroeg of vrijdagavond tijdens een Happy Hour. Ook vanuit Nederland, zonder te kijken naar het tijdsverschil. De telefoon ging nooit uit.

Het was aan ons om op te nemen, of anders even uit te leggen dat het tijdstip niet zo handig was.

De social mediaberichten worden met aandacht gemaakt

Hier in Nederland doen we het eigenlijk niet anders. We nemen de tijd voor onze klanten van Digital Dushi. We komen even langs, drinken een kop koffie, als het kan. En anders spreken we elkaar online. Ik kan geen lekker weer, pelikanen en dolfijnen beloven, maar ik wil wel je verhalen horen, en je wensen voor jouw bedrijf. Wie ben je, wat doe je, wat is je doelgroep, welk doel wil jij bereiken met social media.

Je bent bij Digital Dushi niet een van de velen. Heel bewust. Anders wordt het massawerk. En dat werkt dus niet. Jouw bedrijf is uniek en de social media voor jouw bedrijf ook. De social media berichten worden met aandacht gemaakt. Ik hou van persoonlijke berichten. Berichten met mensen, van mensen.  Berichten met jou en jouw medewerkers. Het is toch ook Face Book en Social Media.

Als dit ook jouw stijl is, pas je bij Digital Dushi. En dan gaan we iets heel moois maken.

Laten we dan snel kennismaken! Neem contact op via de gele knop hieronder.

Laten we er iets moois van maken!

Social media uitbesteden

Social media uitbesteden
Wil je je social media uitbesteden?
Neem contact op, dan plannen we een gratis (online) kennismakingsgesprek in!

Bewaar deze blog op Pinterest:

Digital Dushi 5 1